Mijn moeder hield van bakken en daarom ontbeten we op zondagochtend wel eens met zelfgebakken biscuitdeeg slagroomtaart. Heerlijk! Ik denk dat het bakken mij ook in het bloed is gaan zitten, want biscuitdeeg walnotentaart is al 40 jaar mijn favoriet. Een goede biscuitdeegtaart met een heerlijke vulling van slagroom en zelfgemaakte kersen of pruimenjam, je kunt me voor een punt van die taart wakker maken.
Onlangs vierde een vriendin haar 70ste verjaardag en ik heb ter gelegenheid daarvan taart gebakken. Twee stuks, want er kwamen veel mensen. Daarom kon ik hem helaas niet aansnijden om een foto van de binnenkant te maken :)
Het recept deel ik graag met je:
180 gram meel; 10 gram bakpoeder; 6 grote eieren; zout; 10 gram vanillesuiker; 120 gram suiker; 40 ml olie; 160 gram gemalen walnoten; een eetlepel zelfgemaakt citroenrasp op suiker.
Opmaak: Enkele halve walnoten, gemalen walnoot, slagroom, vanillesuiker, zelfgemaakte jam. De taart in 2 of 3 lagen snijden en knutselen maar. Een laag jam, deeglaag erop, en een laag slagroom, weer deeglaag erop. Afsmeren met slagroom, ook de rand. En de rand en bovenkant bestrooien met gemalen walnoot. En dan nog wat toeven slagroom er bovenop.
Het was 1 april en 70 jaar klink zoveel, dus toen werd dit het resultaat.
- Meng bakpoeder en meel en zet apart
- Voeg de eieren, suiker, vanillesuiker en het zout samen en mix 15 minuten
- Olie en citroenrasp er voorzichtig doorroeren
- meel voorzichtig erdoor spatelen
- gemalen walnoten voorzichtig erdoor spatelen
In springvorm van 26 cm
in voorverwarmde over op 180 graden - 30-35 minuten
Hieronder een filmpje waarop de taart gebaseerd is