Nog heel even en dan sluit bakkerij Ortmans aan de Rijksweg in Gulpen haar deuren. Op zaterdag 12 juni bakken en verkopen Jean en Kitty Ortmans en hun medewerkers voor de laatste keer sinds 1977 vers brood en gebak. Daarmee komt een einde aan 111 jaar (!) Ortmans-bakkerijhistorie in dit pand. Die geschiedenis beschreven we al eerder op 18 april op deze site en de Facebookpagina van Hallo Heuvelland.
Een paar panden verder aan dezelfde kant van de Rijksweg opende afgelopen weekend meteen de nieuwe bakkerij Paulissen, die recentelijk ook heel wat zaken in (de regio) Maastricht begon. Met als motto: 'De bakker van vroeger, anno nu'. Lees hier het verhaal achter deze bakkerij. en daarna een eerste ervaring:
Zondagochtend kwart voor negen. Ik stap deze keer eens niet bij bakkerij Voncken binnen voor de traditionele weekend-verwennerij: de Old Amsterdam-bolletjes. Nieuwsgierig steek ik over naar bakkerij Paulissen in de voormalige apotheek en kapperszaak. Naast de winkel zitten op een sfeervol mini-terrasje al de eerste toeristen met een take away koffie en een broodje. Binnen is de lange pijp voor de vitrines al met het maximaal aantal toegestane klanten bezet. Ik debuteer met twee bruine broodjes, een aanbevolen broodje met olijven en kaas en voor het bezoek van die middag abrikozenvlaai met toeslag. Op z'n Belgisch dus. De vlaai blijkt een paar uur later een schot in de roos bij onze vrienden en geloof me dat zijn al vele jaren verwende vlaaigenieters. En als dan ook nog eens de bediening heel erg vriendelijk is, weet ik nu al dat de keuzestress in Gulpen - ook als het om brood en banket gaat - na het Ortmans-tijdperk niet voorbij zal zijn. (ts)
Het is leuk als u na het lezen van dit bericht hieronder door te klikken op de waardeer-button met een emoticon laat weten wat u ervan vond.