voor 2 personen
1 flinke courgette
1 rode ui
2 teentjes knoflook
1 rood pepertje
2 stengels bleekselderie
1 flinke wortel
1 rode paprika
200 gram spinazie
1 prei
klein blikje tomatenpuree
basilicum en oregano, peper en zout, balsamico
olijfolie en sesamolie
Snijd de courgette in lange dunne slierten, of gebruik de Spirelli, een handig apparaatje om spaghettislierten te maken. Snipper de ui, de knoflook, rode peper, selderie, wortel, prei en rode paprika in stukjes. Bak eerst de ui in wat olijfolie en sesamolie een paar minuten, doe er de knoflook en het rode pepertje bij, vervolgens de prei en selderie daarna de wortel en de paprika met de tomatenpuree en een beetje water en een scheutje balsamico en laat dit een paar minuten garen. Dan de spinazie erbij, laten slinken en op het laatste de courgetteslierten erbij. Nog een paar minuten laten pruttelen en klaar is kees. Op smaak brengen met zout en peper, Lekker met Parmezaanse kaas en een komkommersalade. Eet smakelijk