1 rode ui gesnipperd, 2 tenen knoflook in plakjes, stengel kombu (voor het zilte), blaadje laurier, 2 blaadjes salie, takje tijm en oregano in de olijfolie even aanbakken, paar minuutjes, met snufje zeezout en versgemalen peper, de broccoli erbij in roosjes gesneden, de stengel in plakjes, ook even paar minuutjes meebakken en dan 1 liter water erbij, kwartiertje laten koken tot de broccoli zacht is, Voor meer pit kun je nog een kruidenbouillonblokje toevoegen, gewoon even proeven, ik gebruik een peterselieblokje, erg lekker en minder zout, nog even doorkoken dan de kombu, takjes en laurierblaadje eruit vissen, met de staafmixer schuimig kloppen. Beetje olijfolie erover sprenkelen. Heerlijk met een geroosterde zuurdesembroodje. Je kunt er ook nog wat geroosterde pompoenpitten over strooien. Eet smakelijk!
Meer berichten
Woensdag 26 november Inloop: 13.00 Start programma 13.30 Uitdagingen met eten en drinken bij mensen met dementie" Gezond eten en drinken bij dementie. Problemen als sl...
SINTERKLAAS Pakjesavond, grote ogen Cadeaupapier, een mandarijn Vol verwachting, rode wangen Met z’n allen samenzijn Pepernoten, versjes zeggen Chocola en marsepein...
Op donderdag 4 december as. is er een vervolgbijeenkomst over de gebiedsontwikkeling Wijlre-Oost. Tijdens deze avond wordt de uitkomst van de stedenbouwkundige verkenning toege...