Voor 2 personen
Bosje asperges
200 gr doperwten
200 gr sugarsnaps
1 ui
2 teentjes knoflook
roomboter flinke eetlepel
Parmezaanse kaas, of pecorino ong. 150 gr
flinke hand basiicum, evt. verse oregano,
peper en zout
Spaghetti en kruidenblokje
Snijd de asperges in stukken en haal de boontjes af, halveer de ui en snij in hele dunne ringen, pel de knoflook en snijd in dunne plakjes. Smelt een flinke eetlepel roomboter en smoor de ui, na 5 min. de knoflook erbij 1 min meebakken, daarna de groente tot beetgaar, dan de basilicum, evt. oregano, of tijm beetgaar. Kook intussen de spaghetti met een kruidenblokje en dente, dus niet helemaal zachtgekookt, giet af en bewaar een beetje van het kookvocht. meng de spaghetti door de groente en roer er de geraspte kaas doorheen, wanneer het te droog lijkt een beetje kookvocht erbij.
Je kunt de spaghetti ook op het bord scheppen, de groente erover en de geraspte kaas naar smaak erover strooien, net wat je lekker vindt.
Eet smakelijk
.