Ingrediënten:
350 gr havervlokken
250 gr gemende noten
200 gr zonnebloempitten
300 gr gedroogde kersen (uit de Hoeswei) of ander fruit, zoals frambozen, appel, mango
2 eetlepels honing (John Bee uit Wylre te koop bij de kaasboer op de markt in Epen)
2 eetlepels koolzaadolie
100 ml ahornsiroop; scheutje water
300 gr gepofte spelt of rijst
Verwarm de honing, koolzaadolie, ahornsiroop en water in een pannetje.
Meng dit met de havervlokken en de grof gehakte noten.
Bak dit mengsel in een schaal in de oven.
45 minuten op 140 graden, elke 15 min omscheppen.
Uit de oven halen en laten afkoelen. Als het afgekoeld is het gedroogde fruit en de gepofte spelt erdoor mengen.
In een afgesloten blik kun je het wekenlang bewaren. Smakelijk eten!
Het is een recept geïnspireerd op Ottolenghi. Je kunt er naar hartenlust op variëren.