Gisteravond was ik één van de 64 gelukkigen in het Heuvelland die mee mocht smullen van een overheerlijk Duurzaam Diner Thuis. Dit vegetarische 4-gangendiner is een initiatief van een team jongeren onder de naam State of Nature. Ze organiseren activiteiten om mensen kennis te laten maken met al het moois dat ons Heuvelland te bieden heeft. Ze vullen de initiatieven op verschillende manieren in. Muziek kan centraal staan, het kan een wandeling zijn, maar ook het samen genieten van lokaal eten en drinken. In ieder geval speelt duurzaamheid altijd een belangrijke rol.
Gisteren kreeg ik een prachtige doos thuisbezorgd met allerlei genummerde bakjes en potjes. Ik hoefde alleen nog maar op te warmen en te smullen. Verse seizoensproducten van lokale ondernemers stonden centraal. Het menu? Romige pastinaaksoep met kastanje crumble, witlof tarte tatin met geitenkaas, geroosterde blomekool met een puree van gekarameliseerde groenten, biet wellington, oesterzwam en een zalf van zoete bataat, wortelcake met walnoot en stoofpeer bavarois en zelfgemaakte Limoncello toe. En vandaag werden alle verpakkingen weer opgehaald!
Jammer dat we voor het volgende diner waarschijnlijk tot het najaar moeten wachten... Maar misschien biedt deze zomer nog andere kansen! Op Hallo Heuvelland zal er zeker iets over te lezen zijn!