Nieuwssnipper: 12 juni wordt de laatste dag dat bakker Ortmans aan de Rijksweg in Gulpen ambachtelijk zal bakken. Daarmee komt een einde aan een rijk stukje bakkershistorie in Gulpen.
In 1910 wordt Bakkerij Ortmans gestart door Ferdinand en Hubertina Ortmans, ook toen al aan de Rijksweg. Al heette de verbindingsweg door het Heuvelland in die tijd nog Steenweg. In de beginjaren lag de nadruk op banket en was dé specialiteit crème au beurre. Dat is al die jaren zo gebleven. Vanaf 1977 tot nu hebben Jean en Kitty Ormans als derde generatie Ortmans de bakkerij voortgezet en steeds gemoderniseerd. Met een groot aanbod van vlaaien en taarten, meer dan 50 soorten brood met als specialiteit Aubeler zwartbrood, Dolsbergerbrood van eigen gekweekt zuurdesem en Italiaanse broodsoorten. Vlak voordat de deuren van Bakkerij Ortmans voor de laatste keer sluiten, opent aan de Rijksweg in mei - in de voormalige apotheek - een nieuwe bakkerij met een uitstekende reputatie: bakkerij Paulissen. Dit is het verhaal over die bakkerij.
’t Wist-je-datje van dit weekend: Het aspergeseizoen is weer aangebroken. Het aspergecentrum presenteert op zijn site talloze recepten:
Dag Gedachte – ‘Nothing brings people together like good food’
Uitsmijter – Goed burgerschap: geen rotzooi achterlaten in de openbare ruimte en zeker niet in de natuur. Goed ondernemerschap: ervoor zorgen dat de directe omgeving van je zaak er netjes uitziet.’
Weersmaakje met lentesnippers – nogal wat wolken, vanmiddag wat meer zon, 15 graden. Morgenvroeg buien met kans op hagel en onweer.
Als de HH-winkel open is, serveert halloheuvelland.nl vanaf nu een paar ‘keer per week een gratis online ontbijtje. Een croissantje met een verse lokale nieuwssnipper. Een broodje Wist-je-datje. Een smakelijk sneetje Dag Gedachte. Een uitsmijter: soms met een zachte dooier, soms dubbel gebakken of om te spiegelen. Compleet gemaakt met een warm, fris of ijskoud weerdrankje.