Details

Woensdag 27 oktober 2021 van 13:30 tot 15:30 uur
Afgelopen
't Gulper Hoes
Rosstraat, Gulpen, Nederland

Stichting Leven Naast De Brouwerij organiseert elke laatste woensdag van de maand een Alzheimercafé in samenwerking met Alzheimer Nederland. Op 27 oktober 2021 is het thema ‘probleemgedrag bij dementie.’ De ziekte dementie kan bij mensen een sterk veranderend gedrag gaan vertonen. Ze kunnen zachtmoedig of agressief worden op elk ogenblik van de dag. De hersenen van de dementerende gaan immers achteruit. Dat kan leiden tot onder andere agressie, achterdocht en agitatie.

Op deze middag gaat een deskundige van Sevagram in op de vele vormen van gedragsproblemen en hoe de mantelzorger, naasten en familie hiermee om kunnen gaan. De vele vormen van gedragsproblemen hebben allen hun eigen aanpak. Het is soms lastig om precies te begrijpen wat er aan de hand is en hoe je het beste hiermee kunt omgaan. Deze middag geeft ook handvaten, tips en adviezen om het voor alle betrokkenen leefbaar te houden.

Het programma begint om 13.30 uur (inloop vanaf 13.00 uur) en duurt tot 15.30 uur. De locatie is ’t Gulper Hoes, Rosstraat 5 te Gulpen. De entree is vrij. De regels van de Corona-app zijn op deze bijeenkomst niet van toepassing.

Dorp
Epen, Eys, Gulpen, Mechelen, Nijswiller, Partij-Wittem, Reijmerstok, Slenaken, Wahlwiller, Wijlre

Over de organisator

Leven naast de brouwerij
'Leven naast de brouwerij' organiseert vijf mooie ontmoetingsplekken waar dorpsbewoners met elkaar kunnen optrekken, elkaar kunnen helpen...... Lees meer