Annie M.G. Schmidt dag - 20 mei 2021

De dorpsverbinders

Details
Donderdag 20 mei 2021 tussen 00:01 en 11:59
Over 11 dagen

Annie M.G. Schmidt (20-5-1911 / †21-5-1995)

Met veel plezier las ik de verhalen van Annie M.G. Schmidt voor aan mijn zusje die 11 jaar jonger is. Ik smulde mee van Pluk van de Petteflet. Gelukkig kon ik dat doen want, zo vond ik, was natuurlijk te oud om die boeken zelf nog te lezen. Mijn zusje werd groter, ik ging het ouderlijk huis uit, en dat was het einde van het voorlezen en van de boeken van Annie M.G. Schmidt in mijn leven.

Naarmate ik ouder werd ging ik Annie en haar boeken steeds meer waarderen. Al dat werk dat die vrouw verzet heeft, al die fantasieën tot leven gebracht. Vergis je niet, hele generaties, ook mondiaal zijn opgegroeid met Dikkertje Dap, Jip en Janneke, Pluk en ….. jaaaah, Minoes.

De eerlijkheid vraagt van me dat ik beken dat ik Minoes onlangs pas las. Wat een leuk boek, wat een heerlijk verhaal en wat een ongebreidelde, fantastische, en avontuurlijke mogelijkheden in het leven van Tibbe en Minoes. En Annie M.G. Schmidt deelt dat allemaal met ons. Die vrouw moet wel de eeuwige jeugd gehad hebben, en wij kunnen ervan, tot op hoge leeftijd, meegenieten.

Terecht dat ze meerdere en grote prijzen kreeg! En heerlijk deze Annie M.G. Schmidtdag om mij er aan te laten herinneren dat ik enorm van haar verhalen geniet en heb genoten. Laat je er door je eigen leeftijd niet van weerhouden een aantal van haar boeken te (her)lezen.

Meer weten over haar en haar werk? Ga naar haar website: annie-mg.com

Of kijk op youtube en lach hartelijk mee als je kijk naar stukjes interview met deze energieke en leuke vrouw.

Dorp
Epen, Eys, Gulpen, Mechelen, Nijswiller, Partij-Wittem, Reijmerstok, Slenaken, Wahlwiller, Wijlre
Over de organisator
De dorpsverbinders
Als dorpsverbinders stimuleren en ondersteunen wij mensen bij het gebruik van HalloHeuvelland.nl. We streven ernaar dat elke kern een of ...... Lees meer