Details

Zaterdag 13 juli 2024 van 11:00 tot 16:00 uur
Afgelopen
Oude Heirbaan 7a, Wittem

In 2023 hebben Wim, Gaby en Danny de cursus gevolgd voor imkers van honingbijen. Gedurende het najaar en winter hebben ze samen een bijenstal, de Imkerij, gebouwd. Dit voorjaar hebben zij hun bijen verhuisd vanuit het weiland naar binnen in de stal waar nu 4 volken staan. De imkers van de Imkerij va Partey nodigen je uit voor een bezoekje aan de bijen op zaterdag 13 juli van 11.00 - 16.00u . Tijdens het gratis landelijke evenement nemen zij je mee in de wereld van de bijen en laten ze je zien wat een imker precies doet. Ook geven zij praktische tips hoe jij zelf kunt bijdragen aan een beter omgeving voor bijen, vlinders en andere insecten. De Imkerij bevindt zich in de kleine fuitwei, ingang tegenover de parkeerplaats van het gemeenschapshuis (Oude Heirbaan 7A, Partij). 

Daarnaast is er die dag de mogelijkheid om meer te leren over de galloway runderen en de flora in de Geulwei va Partey, het gebied waar de Imkerij onderdeel van uit maakt. De rondleiding zal verzorgd worden door de Stichting ARK. Vertrek om 13.30u vanaf de parkeerplaats bij het gemeenschapshuis. Aanmelden is niet nodig.  

Dorp
Epen, Eys, Gulpen, Mechelen, Nijswiller, Partij-Wittem, Reijmerstok, Slenaken, Wahlwiller, Wijlre

Over de organisator

Kernoverleg Partij-Wittem
Ons Kernoverleg heeft als doel de vitaliteit en leefbaarheid van onze gemeenschap en het welzijn van de bewoners te bevorderen. We onders...... Lees meer