Cultuurhistorische wandelingen in en rondom Eys

IVN Eys

Details

Woensdag 17 juli 2024 van 09:30 tot 15:00 uur
Afgelopen
6287 BG Eys
Nederland

Voor alle bewoners van het Heuvelland die dit jaar thuisblijven én voor alle mensen die in eigen land op vakantie zijn organiseert IVN Eys deze zomer een tweetal excursies. De wandelingen zijn op woensdag 17 juli, start om 9.30 uur en dinsdag 13 augustus, start om 14.00 uur.

Onze IVN-gids neemt u mee op een korte of langere wandeling in en om Eys langs de zo kenmerkende wegkruisen van het Zuid-Limburgse land. Zij vertelt over de geschiedenis en de achtergrond van de kruisen en van andere bijzondere gebouwen onderweg. De mooie natuur en de prachtige panorama’s krijgt u er gratis bij!

De wandeling van woensdag 17 juli 9.30 uur is een mooie natuurwandeling (ca. 11 km) door heuvelachtig terrein in noordelijke richting. Het is een tocht voor de wandelliefhebber die onderweg ook graag wat wil horen over de wegkruisen en duurt ca. 4 uur, met een pauze in een restaurant.

De wandeling van dinsdag 13 augustus 14.00 uur is korte wandeling (ca. 5 km.) door het dorp, met soms verrassende paadjes. Het is een korter rondje voor wie niet meer zo goed kan klimmen, maar wel interesse heeft in de wegkruisen en duurt 1,5 tot 2 uur; er is geen pauze.

Kosten: € 6,- per persoon/koppel, inclusief Wegkruisenboekje. Voor IVN-leden gratis.  Aanmelden is noodzakelijk via . U krijgt dan ook informatie over de startplaats.

Nadere informatie bij de gids, Constance Kerremans 0621870967 of .

 

Dorp
Eys

Over de organisator

IVN Eys
Het IVN is een vereniging van vrijwilligers die zich bezighoudt met natuur- en milieueducatie. De vereniging wil zorg dragen voor meer k...... Lees meer