Maak uw eigen kruisje - bezinnend bezig in de Veertigdagentijd

KloosterWittem

Details

Woensdag 14 februari 2024 van 14:00 tot 16:00 uur
Afgelopen
Wittemer Allee 34, Wittem
Terugkerende activiteit
Wekelijks op woensdag tot en met 27 maart 2024

De Veertigdagentijd op weg naar Pasen is een tijd om wat vaker stil te staan bij wat echt waardevol is in het leven, bij het lijden dat ook onze tijd zo kenmerkt, of bij wat geloven betekent. Dat kan op vele manieren, ook op een creatieve manier.

Vanaf Aswoensdag tot en met de Goede Week (14 februari – 27 maart) kunt u in Klooster Wittem op woensdagmiddag kleine kruisjes (van karton) maken. Er liggen kartonrepen, waarvan een kruis kan worden gemaakt; de rechtopstaande balk kan versierd worden en de dwarsbalk kan beschreven worden met een bede, een woord, een naam, of iets dergelijks. De kleine kruisjes worden op een groot kruis gehangen en dit blijft in Scala staan tot Pasen.

Het gaat er niet om dat er zo veel mogelijk kruisjes gemaakt worden. Het gaat erom met elkaar bezig te zijn, waarbij ook de onderlinge ontmoeting belangrijk is.

Heeft u materialen in huis zoals wol, gekleurd papier, kraaltjes, enz.? Neem die dan mee om eventueel samen te gebruiken. Maar gaat u alstublieft niets kopen, want ook in het klooster zijn materialen beschikbaar. U bent dus ook heel welkom als u niets meebrengt.

Na Pasen kunnen de kruisjes meegenomen worden (door wie dat wil).

 

Dorp
Partij-Wittem

Over de organisator

KloosterWittem
Klooster Wittem is de parochiekerk voor Partj-Wittem, d.w.z. de kerk voor uitvaarten, huwelijken, doopvieringen en eventueel jubileumvier...... Lees meer